קופירייטינג

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

ודאי שמעתם את המונח הזה אבל אם לא אני אסביר.

היום כאשר מערך השיווק, הפרסום, מצריך אותנו לכתוב הרבה חומר לאתר האינטרנט שלנו או מסרים שיווקיים אזי אנו מחויבים להיעזר בקופירייטינג איש או אישה אשר עברו קורס בתחום הכתיבה השיווקית, הכתיבה הטכנית שמילאו דפים שלמים באתרי האינטרנט השונים ברחבי העולם.

היכן אני רואה את הבעיה, מעטים הם הכותבים אשר כותבים מסרים שיווקיים כאשר הם מכניסים בכתיבה את "הנשמה"  רוב המאמרים שאני קורא הנכתבים ע"י קופירייטינג הם מאמרים שאני קורה להם "מתכתיים" מעלים רק את עיקרי הדברים והיתרונות ללא תיבלון של פלפל מלח וקצת כורכום..

בואו נבחן עבור מי אנו כותבים את המאמרים שמפארים את המסר השיווקי שלנו. לאנשים!!! ומי הם אותם אנשים? מכונות? דחלילים? רובוטים? לא!!! המאמרים מכוונים לבני אדם. וממה בנוי בנאדם? בשר ודם, רגש, נשמה, חמלה, הישרדות, וכאשר מדברים אליו בגישה טכנוקרטית אזי הוא מרגיש שלא מדברים אליו בשפה שלו וזה חדר הבריחה הראשון שלו במהלך. הדבר דומה "לפוטומונטאז'" שעסקים פונית ללקוחות שלהם. "לקוחות יקרים" האם באמת מישהו חושב שהמילה "לקוחות יקרים" הרי הלקוח יודע שאנחנו יקרים כי אנחנו צריכים לשלם הוא באמת לא מאמין לעסק גדול כקטן שקורא לו כך.

הלקוח הוא בראש ובראשונה "בנאדם" והכתיבה שלנו צריכה לבוא אליו מהנקודה הזאת, אם הצלחנו לקרב את הלקוח בפנייה רגשית אדם לאדם אזי קידמנו את המטרה שלשמה השקענו בכתיבת המאמר, אם לא אז חבל.

עד כמה שנרצה להיות "אמריקה" כאן בישראל אנו לא נצליח, אמריקה בגלל הגודל שלה אזרחיה "טכנוקרטים" גדולים והם כבר התרגלו לדבר עם מכונות ורובוטים, אנחנו כאן בישראל "לא" ולכן אנו צריכים כותבים שבאים מלמטה ולא מלמעלה.

כתיבה שיווקית (לא טכנית) חייבת לקחת בחשבון שמהצד השני יש בן אנוש ישראלי, ורק כל נבוא אם מפתח מתאים לליבו של הלקוח.. זה שנתאר לו מה עושה המוצר זה טוב ויפה, זה שנספר לו ברגש רב איך המוצר עוזר לו. עדיף

הבלוג שלנו

מעל ל - 1600 תכנים שיווקים, טיפים והמלצות להצלחה בפרסום ויעדי מכירות. אנחנו לא רק מפרסמים עסקים אנחנו חושבים גם חושבים כמו בעלים עסקים.

דילוג לתוכן